Артишоки Carciofini 950г
- Виробник: L'artigiana (Италия)
- Наявність: Немає на Складі
- Модель: Артишоки Carciofini 950г
- Вага: 950 1
Артишоки Carciofini
Артишок вважається овочем вишуканого столу. В їжу використовують м'ясисте квітколоже недозрелихсоцветій, коли вони у верхній частині тільки починають наполовину розкриватися. В принципі їстівні все соковиті частини квітки, видаляють лише колючки у верхній частині квітки і жорстку серцевину. У сирому вигляді артишок нагадує за смаком недозрілий волоський горіх. У колючого артишоку в їжу вживають м'ясисті підстави кошиків. Взагалі відомо більше 140 видів цієї рослини, але харчову цінність представляють тільки близько 40. В даний час артишок росте в Центральній і Південній Європі, Північній Африці, Південній Америці та Каліфорнії. Більшість артишоків вирощується як овочева культура в таких країнах, як Франція, Іспанія, Італія.
Переважно готують свіжі артишоки, вони можуть зберігатися тиждень, але свій аромат починають втрачати відразу після зрізання. Вживання артишоків різноманітно - їх подають і як самостійне блюдо, і як гарнір, з ним роблять салати і піци, також його додають до паст, тушкованим стравам і пирогів. З артишоками готують навіть десерти і хліб. Артишоки подають і в гарячому і в холодному вигляді.
Поживна цінність:
Крім приємного смаку артишок має багатий, збалансований набір поживних елементів. Суцвіття артишоку багаті вуглеводами (до 15%), вітамінами, містять білки (до 3%), жири (0,1%), солі кальцію і заліза, фосфати. Вони багаті вітамінами С (3 11 мг%), В, (0,15мг%), В2 (0,09мг%), В3 (1,7 мг%), каротин (0,4 мг%), Р (0, 07 мг%), містять органічні кіслоти.- кофеїнову, хінную, хлоргеновая, гликолевую і гліцеринову. У зовнішніх листочках обгортки містяться ефірні масла, що додають артишоку приємний смак. У суцвіттях і інших частинах рослини знаходяться дуже цінні речовини: біологічно активний глікозид - цинарин і полісахарид - інулін.
Рецепт приготування:
Очистити артишоки від зовнішніх листя, залишивши тільки самі білі і ніжні в його середині. Стебло обрізати знизу на 5 см. Опустити артишоки в холодну воду з додаванням лимона, щоб вони не почорніли. Дрібно посікти петрушку, м'яту. Подрібнити часник. Додати оливкове масло. Посипати сіллю і перцем і перемішати. Листя артишоків розкрити, видалити серцевину і влити всередину 3/4 соусу. Акуратно повернути листя назад. Помістити приготовані артишоки головками вниз в глибоку сковороду таким чином, щоб вони не переверталися під час готування. Залити соусом і заповнити місце, що залишилося в сковороді водою. Накрити і готувати на середньому вогні протягом приблизно 1 годин (до википання води). Артишоки можна подавати як холодними, так і гарячими.
Складові:
Артишоки 8 штук
Лимони 1 штука
Часник 2 зубчики
Петрушка 1 пучок
М'ята свіжа за смаком
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Оливкова олія ½ склянки
Вага: 950г
Рекомендовані товари
Артишоки Carciofini 950г, Артишоки Carciofini, купити Артишоки Carciofini, купити L'artigiana, Артишоки Carciofini купити, купити Артишоки Carciofini