Артишоки Carciofini 950г

TOP
  • L'artigiana (Италия)
  • Виробник:  L'artigiana (Италия)
  • Наявність:  Немає на Складі
  • Модель:  Артишоки Carciofini 950г
  • Вага: 950 1

₴252.00грн.
   


Артишоки Carciofini


Артишок вважається овочем вишуканого столу. В їжу використовують м'ясисте квітколоже недозрелихсоцветій, коли вони у верхній частині тільки починають наполовину розкриватися. В принципі їстівні все соковиті частини квітки, видаляють лише колючки у верхній частині квітки і жорстку серцевину. У сирому вигляді артишок нагадує за смаком недозрілий волоський горіх. У колючого артишоку в їжу вживають м'ясисті підстави кошиків. Взагалі відомо більше 140 видів цієї рослини, але харчову цінність представляють тільки близько 40. В даний час артишок росте в Центральній і Південній Європі, Північній Африці, Південній Америці та Каліфорнії. Більшість артишоків вирощується як овочева культура в таких країнах, як Франція, Іспанія, Італія.

Переважно готують свіжі артишоки, вони можуть зберігатися тиждень, але свій аромат починають втрачати відразу після зрізання. Вживання артишоків різноманітно - їх подають і як самостійне блюдо, і як гарнір, з ним роблять салати і піци, також його додають до паст, тушкованим стравам і пирогів. З артишоками готують навіть десерти і хліб. Артишоки подають і в гарячому і в холодному вигляді.

Поживна цінність:

Крім приємного смаку артишок має багатий, збалансований набір поживних елементів. Суцвіття артишоку багаті вуглеводами (до 15%), вітамінами, містять білки (до 3%), жири (0,1%), солі кальцію і заліза, фосфати. Вони багаті вітамінами С (3 11 мг%), В, (0,15мг%), В2 (0,09мг%), В3 (1,7 мг%), каротин (0,4 мг%), Р (0, 07 мг%), містять органічні кіслоти.- кофеїнову, хінную, хлоргеновая, гликолевую і гліцеринову. У зовнішніх листочках обгортки містяться ефірні масла, що додають артишоку приємний смак. У суцвіттях і інших частинах рослини знаходяться дуже цінні речовини: біологічно активний глікозид - цинарин і полісахарид - інулін.

Рецепт приготування:

Очистити артишоки від зовнішніх листя, залишивши тільки самі білі і ніжні в його середині. Стебло обрізати знизу на 5 см. Опустити артишоки в холодну воду з додаванням лимона, щоб вони не почорніли. Дрібно посікти петрушку, м'яту. Подрібнити часник. Додати оливкове масло. Посипати сіллю і перцем і перемішати. Листя артишоків розкрити, видалити серцевину і влити всередину 3/4 соусу. Акуратно повернути листя назад. Помістити приготовані артишоки головками вниз в глибоку сковороду таким чином, щоб вони не переверталися під час готування. Залити соусом і заповнити місце, що залишилося в сковороді водою. Накрити і готувати на середньому вогні протягом приблизно 1 годин (до википання води). Артишоки можна подавати як холодними, так і гарячими.

Складові:

Артишоки 8 штук

Лимони 1 штука

Часник 2 зубчики

Петрушка 1 пучок

М'ята свіжа за смаком

Сіль за смаком

Перець чорний мелений за смаком

Оливкова олія ½ склянки

Вага: 950г

Немає відгуків про цей товар.

Написати відгук будь Ласка авторизуйтесь або створити обліковий запис перед тим як написати відгук

Рекомендовані товари

Артишоки Carciofini 950г, Артишоки Carciofini, купити Артишоки Carciofini, купити L'artigiana, Артишоки Carciofini купити, купити Артишоки Carciofini