Гурманам - Артишоки Carciofini 950г

Гурманам - Артишоки Carciofini 950г

Виробник L'artigiana (Италия)
Модель: Артишоки Carciofini 950г
Наявність: Немає на Складі
Ціна 189.00грн.
Кількість:   В улюблені Порівняти

Артишоки Carciofini


Артишок вважається овочем вишуканого столу. В їжу використовують м'ясисте квітколоже недозрелихсоцветій, коли вони у верхній частині тільки починають наполовину розкриватися. В принципі їстівні все соковиті частини квітки, видаляють лише колючки у верхній частині квітки і жорстку серцевину. У сирому вигляді артишок нагадує за смаком недозрілий волоський горіх. У колючого артишоку в їжу вживають м'ясисті підстави кошиків. Взагалі відомо більше 140 видів цієї рослини, але харчову цінність представляють тільки близько 40. В даний час артишок росте в Центральній і Південній Європі, Північній Африці, Південній Америці та Каліфорнії. Більшість артишоків вирощується як овочева культура в таких країнах, як Франція, Іспанія, Італія.

Переважно готують свіжі артишоки, вони можуть зберігатися тиждень, але свій аромат починають втрачати відразу після зрізання. Вживання артишоків різноманітно - їх подають і як самостійне блюдо, і як гарнір, з ним роблять салати і піци, також його додають до паст, тушкованим стравам і пирогів. З артишоками готують навіть десерти і хліб. Артишоки подають і в гарячому і в холодному вигляді.

Поживна цінність:

Крім приємного смаку артишок має багатий, збалансований набір поживних елементів. Суцвіття артишоку багаті вуглеводами (до 15%), вітамінами, містять білки (до 3%), жири (0,1%), солі кальцію і заліза, фосфати. Вони багаті вітамінами С (3 11 мг%), В, (0,15мг%), В2 (0,09мг%), В3 (1,7 мг%), каротин (0,4 мг%), Р (0, 07 мг%), містять органічні кіслоти.- кофеїнову, хінную, хлоргеновая, гликолевую і гліцеринову. У зовнішніх листочках обгортки містяться ефірні масла, що додають артишоку приємний смак. У суцвіттях і інших частинах рослини знаходяться дуже цінні речовини: біологічно активний глікозид - цинарин і полісахарид - інулін.

Рецепт приготування:

Очистити артишоки від зовнішніх листя, залишивши тільки самі білі і ніжні в його середині. Стебло обрізати знизу на 5 см. Опустити артишоки в холодну воду з додаванням лимона, щоб вони не почорніли. Дрібно посікти петрушку, м'яту. Подрібнити часник. Додати оливкове масло. Посипати сіллю і перцем і перемішати. Листя артишоків розкрити, видалити серцевину і влити всередину 3/4 соусу. Акуратно повернути листя назад. Помістити приготовані артишоки головками вниз в глибоку сковороду таким чином, щоб вони не переверталися під час готування. Залити соусом і заповнити місце, що залишилося в сковороді водою. Накрити і готувати на середньому вогні протягом приблизно 1 годин (до википання води). Артишоки можна подавати як холодними, так і гарячими.

Складові:

Артишоки 8 штук

Лимони 1 штука

Часник 2 зубчики

Петрушка 1 пучок

М'ята свіжа за смаком

Сіль за смаком

Перець чорний мелений за смаком

Оливкова олія ½ склянки

Вага: 950г

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано           Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:



Рекомендуємо
©Copyright 2013-2019. Powered by Bellissima