Гурманам - В'ялене м'ясо Прошутто Culatello (Кулателло), 200гр
Гурманам - В'ялене м'ясо Прошутто Culatello (Кулателло), 200гр

Гурманам - В'ялене м'ясо Прошутто Culatello (Кулателло), 200гр

Модель: Вяленое мясо Прошутто Culatello (Кулателло), 200гр
Наявність: Немає на Складі
Ціна 0.00грн.
Кількість:   В улюблені Порівняти

 

В'ялене м'ясо Прошутто Culatello (Кулателло)
Кулателло (сulatello) - шинка із задньої частини свинячої туші. Слово «кулателло» так і перекладається - «задок» (від culata - «зад»). Спочатку кулателло виготовляли тільки селяни невеликого селища Дзібелло (Zibello), розташованій поблизу Парми. Зараз фермерський Culatello di Zibello захищений географічним найменуванням (IGP), зона його виробництва включає кілька комун Емілії-Романьї - Полесіне, Буссето, Дзібелло, Соранья, Роккабьянка, Сан-Секондо, Сіссі і Колорно. Кулателло роблять і в інших регіонах, в тому числі промисловим способом, проте в цьому випадку технологія його виробництва може бути сильно спрощена.

Традиційну кулателло готують методом, який помітно відрізняється від класичного способу виробництва пармською шинки. Насамперед, кулателло - це м'ясо, відокремлене від кістки. З стегна свині спочатку зрізають шкіру і жир, потім акуратно видаляють кістку і зачищають таким чином, щоб окіст прийняв характерну форму груші. М'ясо натирають сіллю зі спеціями і прянощами (це може бути чорний перець, мелений мускатний горіх або, приміром, товчений часник, витриманий в білому вині), три дні тримають в холодильній камері, регулярно перевертаючи і масажуючи, а наостанок злегка підсолюють. Потім м'ясо обмивають білим вином, зашивають в оболонку (як правило, це свинячий сечовий міхур, вимочений в оцті) і туго перев'язують шпагатом. Кулателло повинен визрівати не менше 12 місяців. Періодично м'ясо тьопають лопаткою, утиканої голками, щоб з нього виходили бульбашки повітря і випаровувалася волога. Вважається, до речі, що вологий клімат і густі тумани долини річки По, де виробляють кулателло ді Дзібелло, допомагають їй знайти характерний смак і аромат. Важить готовий кулателло 3-5 кг.

Кулателло ніколи не використовують для приготуванні гарячих страв. Його просто нарізають тонкими скибочками і їдять як антипасти, в тому числі з хлібом. Вважається, що перед вживанням кулателло потрібно підготувати. Простіший спосіб - рушник змочують у суміші білого вина і води, обертають їм кулателло і укладають в холодильник на пару днів. Більш складний і дієвий - її ретельно очищають щіткою під струменем води, потім просушують, занурюють в суміш вина і води, ставлять ємність в холодильник на три дні. Така процедура розм'якшує верхні шари кулателло і робить продукт ніжніше. Зазвичай подають як закуску, разом з шматочками солодкої дині або свіжим інжиром під червоне вино. Готується як одне з блюд на Новий рік

Вага: 200гр

 

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано           Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:



Рекомендуємо
©Copyright 2013-2019. Powered by Bellissima