Макарони Combino Penne Rigate 1кг

Продукти харчування - Макарони Combino Penne Rigate 1кг

Виробник Combino LIDL (Италия)
Модель: Макароны Combino Penne Rigate 1кг
Наявність: На складі
Ціна 64.35грн.
Кількість:   В улюблені Порівняти

Макарони Combino Penne Rigate


Пенне (італ. penne ) - вид коротких макаронних виробів; трубочки - пір'я діаметром до 10 мм і довжиною до 40 мм з діагонально зрізаними краями.
Назва цього виду пасти походить від італійського слова « penna » - « перо» . Пенне рігате - один з найулюбленіших форматів пасти всього італійського півострова , для якого майже в кожному регіоні свою назву. Наприклад , в Умбрії їх називають « Споле » ( від іт . Spole - човники ) , а на півдні - « малтальяті » ( від іт . Maltagliati - погано нарізані) .

Пенне рігате (італ. Penne rigate ) - ребристі пір'я ,
Пеннетом рігате (італ. Pennette rigate ) - ребристі пір'я меншого розміру ,
Меццо пенне рігате (італ. Mezze Penne Rigate ) - ребристі пір'я , коротше і товстіше , ніж пенне рігате ,
Пенне позбав (італ. Penne lisce ) - гладкі пір'я ,
Пенне меццане (італ. Penne mezzane ) - гладкі пір'я , довше і тонше , ніж пенне позбав ,
Пенне а кандела (італ. Penne a Candela ) - гладкі пір'я , коротше і товстіше , ніж пенне позбав ,
Пенне пікколо (італ. Penne piccole ) - маленькі пір'я .
Застосування [ред | правити вихідний текст ]

Пенне , як правило , готуються до стану « аль денте » , а потім подаються з соусами. Пенне також часто додають в салати і запіканки.

« Al dente » ( аль денте ) - означає ступінь приготування пасти , в перекладі з італійської мови (італ. Al dente ) означає « на зубок ». У стані Al dente макаронні вироби ще досить тверді і не встигли розваритися . Для того , що б добитися Al dente , слід дотримуватися певного часу приготування. Зазвичай пасту варять вказане на упаковці час , але , щоб вона вийшла Al dente , потрібно варити на хвилину менше.
Не всі макаронні вироби можна приготувати таким способом. Справа в тому , що справжню пасту виготовляють в Італії тільки з твердих сортів пшениці , в яких міститься більше білка і клейковини , а значить і борошно виходить більш щільною. Якщо паста приготовлена ​​не з такого борошна , то в процесі варіння , продукт розбухає і стає занадто м'яким і липким. Так що для аль денте підходить паста тільки з твердих сортів пшениці. Крім пасти , Al dente може означати ще й ступінь готовності рису в Різотто , і навіть овочів.
Пенне рігате відмінно поєднуються з найрізноманітнішими соусами , починаючи від традиційних томатних або м'ясних , до більш винахідливих і оригінальних , заснованих на поєднанні овочів і сирів. Вони також прекрасно підходять для створення різних запіканок і з легкістю стануть головною стравою святкового обіду. Витончена форма Пенне рігате буде ідеальна і для густих насичених страв , як , наприклад , в класичному рецепті пасти « Боскайола ».

цікаві факти

Гладкі або ребристі ? Далеко не другорядна проблема, якщо врахувати , що вся Італія в цьому питанні може розділитися на дві партії , і у кожної будуть досить переконливі аргументи. Любителі Пенне рігате вихваляють їх здатність утримувати соус як усередині , так і на поверхні пасти , в той час як прихильники пенне позбав ( гладких пенне ) захоплюються її більш тонким і ніжним смаком.

Вес: 1кг

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано           Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:



Рекомендуємо
©Copyright 2013-2019. Powered by Bellissima