Макарони Grandipasta Penne Rigate №59 500г
Макарони Grandipasta Penne Rigate №59 500г

Продукти харчування - Макарони Grandipasta Penne Rigate №59 500г

Виробник Grandipasta (Италия)
Модель: Макароны Grandipasta Penne Rigate №59 500г
Наявність: Немає на Складі
Ціна 48.83грн.
Кількість:   В улюблені Порівняти

Макарони Grandipasta Penne Rigate №59


Пенне (італ. penne) — вид коротких макаронниых виробів; трубочки-пера діаметром до 10 мм і довжиною до 40 мм з діагонально зрізаними краями.

Назва цього виду пасти походить від італійського слова " Пенна " - " перо" . Пенне рігате - один з найулюбленіших форматів пасти всього італійського півострова, для якого майже в кожному регіоні має свою назву. Наприклад, в Умбрії їх називають "Сполом" (від іт. Spole - Човники), а на півдні - «малтальяті " ( від іт. мальтальяті - Погано нарізані) .

Пенне рігате (італ. Пенне Rigate ) - ребристі пера,
Пеннетом рігате (італ. Pennette Rigate ) - ребристі пера меншого розміру,
Меццо рігате пенне (Mezze Пенне Rigate італ.) - Ребристі пір'я, і коротше товщі, пенне ніж рігате,
Пенне позбав (італ. Пенне lisce ) - гладкі пір'я,
Пенне меццане (італ. Пенне Mezzane ) - гладкі пір'я, і довше тонше, пенне ніж позбав,
Пенне кандела а (італ. Пенне Candela ) - гладкі пір'я, і коротше товщі, пенне ніж позбав,
Пенне пікколо (італ. Пенне Piccole ) - маленькі пір'я.
Пенне, як правило, готуються до стану "аль денте" а потім подаються з соусами. Пенне також часто додають в салати і запіканки.

"Аль денте " ( аль данте ) - означає ступінь приготування пасти , в перекладі з італійської мови (італ. аль денте ) означає "на зубок". У стані аль денте макаронні вироби ще досить тверді і не встигли розваритися. Для того, б що домогтися аль денте, слід дотримуватися певного часу приготування. Зазвичай пасту варять вказане на упаковці час, але, щоб вона вийшла аль денте, потрібно варити на хвилину менше.
Не всі макаронні вироби можна приготувати таким способом. Справа в тому, що справжню пасту виготовляють в Італії тільки з твердих сортів пшениці, в яких міститься більше білка і клейковини, а значить і борошно виходить більш щільною. Якщо паста приготовлена ​​не з такого борошна, то в процесі варіння, продукт розбухає і стає занадто м'яким і липким. Так що для аль денте підходить паста тільки з твердих сортів пшениці.
Пенне рігате відмінно поєднуються з найрізноманітнішими соусами , починаючи від традиційних томатних або м'ясних, до більш винахідливих і оригінальних, заснованих на поєднанні овочів і сирів. Вони також прекрасно підходять для створення різних запіканок і з легкістю стануть головною стравою святкового обіду. Витончена форма Пенне рігате буде ідеальна і для густих насичених страв, як, наприклад, в класичному рецепті пасти "Боскайола".

цікаві факти

Гладкі або ребристі? Далеко не другорядна проблема, якщо врахувати, що вся Італія в цьому питанні може розділитися на дві партії, і у кожної будуть досить переконливі аргументи. Любителі Пенне рігате вихваляють їх здатність утримувати соус як усередині, так і на поверхні пасти, в той час як прихильники пенне позбав (гладких пенне) захоплюються її більш тонким і ніжним смаком.

Вага: 500г

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано           Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:



Рекомендуємо
©Copyright 2013-2019. Powered by Bellissima