Продукти харчування - Сир Mozarella (Моццарелла)
Продукти харчування - Сир Mozarella (Моццарелла)

Продукти харчування - Сир Mozarella (Моццарелла)

Виробник Lovilio (Германия)
Модель: Сыр Mozarella (Моццарелла), 125гр
Наявність: Немає на Складі
Ціна 38.35грн.
Кількість:   В улюблені Порівняти
Сир Mozarella (Моццарелла)
 
Моцарела (італ. Mozzarella) - свіжий пастоподібний тягнений сир, типовий представник італійських волокнистих сирів категорії «паста-Філата» (pasta filata) родом з Півдня Італії; його назва походить від італійського mozzare - «обрізати, відсікати», що пов'язано з технологією його приготування.

Сьогодні моццареллу з коров'ячого молока виробляють по всій Італії, однак справжньою моццареллой, якій присвоєна вища категорія DOP, можна вважати тільки сир з молока чорних буйволиць Mozzarella di Bufala, який виробляють виключно в околицях Риму і Неаполя (ряд провінцій в областях Кампанія і Лаціо).

Правильна Моццарелла - це білі, злегка приплюснуті кульки 75-100 мм і вагою від 100 до 200 г, упаковані разом з сироваткою у вакуумні пакети або банки. Максимальний термін зберігання такого фермерського сиру складає всього чотири доби, індустріального - до трьох тижнів. Крім того, у продажу зустрічається напівтверда і підкопчена моцарелла - ці варіанти добре плавляться, з них готують гарячі бутерброди і піцу. Свіжа моцарелла найчастіше використовується в салатах, причому вона надає страві скоріше не смак, а лише особливу текстуру. З цієї ж причини сир поєднується практично з будь-якими напоями.

Властивості сиру: форма і розмір сиру можуть бути різними: великі кульки - «боккончіні», кульки поменше, розміром з велику черешню - «чільеджіні», зовсім маленькі - «перлини», а також сир може продаватися у формі косички; зовні біля моцарелли тонка (1 мм) блискуча і гладка шкірка зі злегка помітними горбками в тому місці, де головку відірвали від загальної маси; внутрішня структура - трохи шарувата і не містить бульбашок повітря, при розрізуванні сиру витікає трохи білої рідини. Моцарелла в розсолі На смак моцарелла ніжна, пріснуватих, трохи пружна.

Моцарелла - один з основних продуктів італійської кухні. Тверда моцарелла в першу чергу використовується при приготуванні піци, а також у різних салатах, запіканках, лазаніях. Моцареллу також використовують для приготування пирога кальцоне, поширеного в центральних і південних регіонах Італії. Кульки білої моцарелли використовуються для приготування салатів і холодних закусок, національним блюдом є капрезе (по черзі викладені скибочки моцарели і помідорів і листочки базиліка), кольору інгредієнтів імітують забарвлення прапора Італії.

Вага: 125г

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано           Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:



Рекомендуємо
©Copyright 2013-2019. Powered by Bellissima