Сочевиця (чечевиця) Campo Largo Lenticchie 1кг
Сочевиця (чечевиця) Campo Largo Lenticchie 1кг Сочевиця (чечевиця) Campo Largo Lenticchie 1кг Сочевиця (чечевиця) Campo Largo Lenticchie 1кг Сочевиця (чечевиця) Campo Largo Lenticchie 1кг Сочевиця (чечевиця) Campo Largo Lenticchie 1кг Сочевиця (чечевиця) Campo Largo Lenticchie 1кг

Сочевиця (чечевиця) Campo Largo Lenticchie 1кг

Виробник Zorzi dal 1828 (Италия)
Модель: Чечевица Миньон Lenticchie Mignon
Наявність: На складі
Ціна 55.76грн.
Кількість:   В улюблені Порівняти

Сочевиця (чечевиця) Campo Largo Lenticchie (велика зелена сочевиця)


Сочевиця містить в собі велику кількість рослинного білка, він легко засвоюється організмом, але при цьому в чечевиці нижче вміст сірчаних амінокислот і триптофану. Також ця культура містить менше жиру, ніж , наприклад, горох, і є відмінним джерелом заліза. Швидкість готування страв з сочевиці - безсумнівна перевага цієї культури. Фолієвої кислоти в чечевиці міститься в кілька разів більше, ніж в будь-якому іншому продукті. Одна порція приготовленої сочевиці містить 90 % рекомендованої норми фолієвої кислоти на день. Також в чечевиці міститься розчинна клітковина, яка сприяє поліпшенню травлення, а також перешкоджає виникненню раку прямої кишки. Сочевична каша покращує обмін речовин, нормалізує роботу сечостатевих органів, а також підвищує імунітет. Зерна сочевиці відрізняються високим вмістом в них мікроелементів, необхідних організму - калію, фосфору, кальцію, заліза. Вони також мають у своєму складі мідь, молібден, марганець, бор, кобальт, йод, цинк, жирні кислоти групи Омега- 6, Омега- 3, і, до того ж , є хорошим джерелом вітамінів ВВ, А, групи В, а проростаючі зерна - вітаміну С.

Калорійність сочевиці - 119 Ккал. Глікемічний індекс - 30. Сочевиця може замінити хліб, крупи, і навіть значною мірою м'ясо за своїми поживними властивостями. Як і всі бобові культури, сочевиця багата мікроелементами, особливо - магнієм, який необхідний для повноцінної роботи нервової системи і серця, а також молібденом і залізом. Для гарного засвоєння заліза, необхідно подавати страви з сочевиці з салатом зі свіжих овочів, оскільки вони багаті вітаміном С (червоний перець, помідори, свіжа зелень). Практично всі страви з сочевиці , що готуються в індійській кухні, обов'язково посипають свіжою зеленню.

Для організму сочевиця також цінна високим вмістом триптофану ( амінокислота ) , який в організмі перетворюється в серотонін . Недолік серотоніну в організмі сприяє розвитку депресій , поганого настрою , тривожності , особливо взимку. Рівень серотоніну можна підвищити за допомогою цільнозернового рису , зеленої сочевиці - доступних джерел триптофану. А ще краще буде вживати в їжу маджадару - суміш рису з сочевицею . Таке блюдо арабська приказка називає м'ясом для бідних , маю на увазі цілісний білок , який удосталь міститься в цій страві . Сочевиця також містить Ісофлавони , які перешкоджають розвитку ракових пухлин грудей. Ісофлавони не руйнуються після теплової обробки , і присутні в консервованої , засушеною або вареної сочевиці . Деякі сорти , наприклад , сочевиця тарілчаста , рекомендують вживати хворим на цукровий діабет як мінімум 2 рази на тиждень. Це допоможе знизити рівень цукру в крові. Пюре з сочевиці може позитивно впливати на стан виразок шлунка , дванадцятипалої кишки , допоможе при колітах.


Відвар з сочевиці (як і відвар з нуту) рекомендований при сечокам'яній хворобі. В давнину сочевицю застосовували для лікування нервових розладів. У Стародавньому Римі вважалося, що регулярне вживання в їжу сочевиці допомагає людині стати терплячим і спокійним. Вміст калію в чечевиці гарно впливає на роботу серця. Сочевиця також є відмінним кровотворним продуктом. Каша з сочевиці стимулює обмін речовин, нормалізує роботу сечостатевої системи , підвищує імунітет. Добре сочевиця розварюється за 40-60 хвилин, в залежності від сорту, має приємний смак. Варена сочевиця зберігає більше половини вітамінів, мінералів та інших поживних речовин. У китайській медицині сочевицю вважають їжею, що прогріває, а страви, приготовані зі спеціями, набагато збільшують її зігріваючі властивості. Тому різні страви, особливо суп, з сочевиці підходять для вживання в їжу в зимовий період жителям північних країн .

В: 1кг

Написати відгук

Ваше Ім’я:


Ваш відгук: Примітка:HTML теги не дозволені! Використовуйте звичайний текст.

Рейтинг Погано           Добре

Введіть код, вказаний на зображенні:



Рекомендуємо
©Copyright 2013-2019. Powered by Bellissima